filmundring - Kvinne på Krigsstien

Billetter

Om arrangementet

Halla går til krig. Mot aluminiumsindustrien. Til vanleg er ho ein audmjuk kordirigent, men bak fasaden lever ho eit dobbeltliv som brennande engasjert miljøaktivist. Ho steller til spektakulære aksjonar for å få bukt med monster-mastene ein gong for alle. Halla er førebudd på å risikera alt for å verna om dei islandske viddene! Debatten rundt monster-mastene har stilna, nå er det vindturbinar det gjeld.

Filmundring
Hausten 2020 startar me opp med eit nytt og spennande prosjekt me har kalla Filmundring.
Med prosjektet Filmundring ønskjer me å laga eit rom for undring rundt eit utval kvalitetsfilmar, nye som litt eldre. I utveljinga vil me gå for det smale heller enn det breie underhaldningssegmentet.
Me vil plukke ut ulike tema og sjangrar og skapa engasjerande møteplassar med kino-opplevinga som midtpunktet.
For å skapa rom for undring, fabulering, ordskifte, lått og alvor, kjem me til å ha ein "etterpå-prat" etter filmen med ordstyrar i salen. Denne etterpå-praten har me også som målsetjing at folk kan delta på både frå salen og digitalt heimefrå. Etterpå-praten kan bli erstatta av til dømes vennskaps-verkstad for barn og liknande. 
Det er ikkje sikkert me finn alle svara på det me lurer på ein slik kveld, men det er heilt i orden. Det me håper er at me alle kjenner at me har fått nokre nye perspektiv og kanskje har fått brynt vårt gamle tankegods ein smule.

 

Kvinne på krigsstien

Halla erklærer krig. Mot aluminiumsindustrien.

Til vanlig er hun en ydmyk kordirigent, men bak fasaden lever hun et dobbeltliv som brennende engasjert, buespennende miljøaktivist. Egenhendig iverksetter hun spektakulære aksjoner for å få bukt med monstermastene en gang for alle – Halla er beredt på å risikere alt for å beskytte de islandske viddene!

Kvinne på krigsstien vakte stor begeistring da den hadde premiere i Cannes, og er en frisk, energisk og kritikerrost oppfølger til Benedikt Erlingssons forrige film Om hester og menn.

Kvinne på krigsstien vant Nordisk råds filmpris, fikk flere priser på Nordiske filmdager i Lübeck og er Islands Oscar-kandidat.

«En smart feelgood-film som setter globale utfordringer på agendaen med humor såvel som alvor» Variety

«Godt laget, surrealistisk fortalt fortelling om mennesket og naturen» The Hollywood Reporter

«Selvsikker og stilig, med eksentrisk form, feiende flott natur og båret av bergtagende Halldóra Geirharðsdóttir.» The Guardian

«Island har ankommet, med en oppsiktsvekkende film som er like karakteristisk, hjemlig og dynamisk som landet den kommer fra.» The Playlist

«En frisk, særegen komedie» Globe and Mail

«En kraftprestasjon fra Halldóra Geirharðsdóttir.» Film Festival Today

«En unik, umiddelbar klassiker» Exclaim